Hoe voorkom je dat je wordpress site het slachtoffer wordt van aanvallen


Er zijn allerlei manieren om websites te hacken, maar de meest voorkomende is toch wel de Brute Force Attack. Een dergelijke aanval komt er eigenlijk op neer, dat de hacker een oneindig aantal pogingen doet om jouw wachtwoord te achterhalen. En theoretisch gesproken lukt dat altijd, simpelweg omdat het aantal mogelijke wachtwoord combinaties eindig is. En nu zijn we ook nog eens geneigd het makkelijker voor onze potentiële hacker te maken, door wachtwoorden te kiezen, die we zelf makkelijk kunnen onthouden. Zoals bijvoorbeeld de naam van je huisdier, dochter, partner of het merk van je eerste auto.

Er bestaat zoiets als een ‘toplijst’ met meest populaire wachtwoorden… en zo’n lijst kan alleen bestaan omdat er mensen zijn, die inderdaad zo stom zijn (laten we in dit geval beleefdheden maar achterwege laten!) dit soort wachtwoorden te gebruiken. automaty online gry Er zijn werkelijk mensen (en ze zijn niet allemaal blond) die denken dat wachtwoorden als ‘secret’, ‘geheim’ of ‘qwerty’ (‘azerty’ voor onze zuiderburen) nooit geraden zullen worden.

Hoewel WordPress één van de veiligste CMS systemen is, biedt WordPress onvoldoende bescherming tegen een zogenaamde ‘Brute Force Attack’. In principe heb je een oneindig aantal pogingen om te proberen wat het wachtwoord zou kunnen zijn. Terwijl het eigenlijk zo simpel kan zijn: Wanneer je na bijvoorbeeld 3 foute pogingen inloggen een uur lang onmogelijk zou maken, is het vrijwel onmogelijk om via Brute Force binnen te dringen in jouw WordPress site.

De plugin ‘Limit Login Attempts‘ lost dit probleem op eenvoudige wijze voor je op. Na installatie van de plugin kun je de instellingen eenvoudig beheren :

wordpress-brute-force-attack-voorkomen

De instellingen spreken eigenlijk voor zich : Als eerste geef je aan hoeveel mislukte inlogpogingen plaats mogen vinden, voordat het account daadwerkelijk geblokkeerd wordt, daarna geef je het aantal minuten in dat het account geblokkeerd dient te worden.Standaard staat de optie gewaarschuwd te worden bij een aantal mislukte inlogpogingen uit. zaklady online lotto Persoonlijk zou ik je aanbevelen, dit aan te zetten: Wanneer er pogingen gedaan worden om je site te hacken, wordt je hier waarschijnlijk graag van op de hoogte gesteld. bukmacherskie zakłady sportowe

Al met al een nuttige plugin om een extra niveau van beveiliging aan je WordPress website toe te voegen.