WordPress is een populair systeem. Maar liefst 40% van de nieuwe websites in de VS draait inmiddels op WordPress. fortuna zaklady bukmacherskie
Populariteit heeft echter ook zijn nadelen; een populair systeem is vaak een graag gekozen doelwit van hackers en bots; ze weten immers dat veel mensen het systeem gebruiken. WordPress beveiligen is dus belangrijk! WordPress is op zichzelf een veilig systeem (al zeggen veel mensen van niet), maar er zijn natuurlijk zaken waar je rekening mee moet houden. WordPress beveiligen is niet moeilijk; met wat simpele aanpassingen maak je het hackers en bots al een stuk lastiger om jouw website te hacken.
WordPress beveiligen; géén admin als beheerder
Bij een nieuwe WordPress-website is het niet slim om een beheerders-account te maken met als gebruikersnaam admin.
Waarom is dit zo belangrijk wanneer je probeert WordPress te beveiligen? Verplaats je eens in een hacker. Je wéét dat je (in 90% van de gevallen) kunt inloggen op http://www. pokaż darmowe gry hazardowe domeinnaam.nl/wp-admin/ én hij weet dat 60% van de WordPress-gebruikers een account hebben dat als gebruikersnaam “admin” heeft.
Het enige dat de hacker of bot dan nog hoeft te raden is het wachtwoord. Zorg dus voor een sterk wachtwoord én zorg ervoor dat er géén admin-account is, óf – wanneer je het admin-account niet meer kunt verwijderen – dat de gebruiker “admin” geen beheerders-rechten heeft. WordPress beveiligen is dus heel makkelijk.
WordPress beveiligen? Wees onvoorspelbaar!
Daarnaast zijn er nóg wat zaken die je kunt doen om WordPress veiliger te maken. Zo kun je plugins installeren die je website veiliger maken, zoals Limit Login Attempts. Deze plugin zorgt ervoor dat je na drie keer het verkeerde wachtwoord te hebben ingevuld een bepaalde tijd niet meer kunt inloggen. stół do gry kasyno Zo kan een hacker of bot steeds maar drie wachtwoorden proberen. Daarna kan hij doorgaan met proberen, maar zal hij zélfs wanneer het juiste wachtwoord wordt ingevuld niet kunnen inloggen!
WordPress beveiligen met Salts and Keys
WordPress beveiligen; je kunt beter te veel doen dan te weinig. Zo zijn er “salts and keys”, die je in je wp-config.php plakt. WordPress heeft een tool die ze “random” voor je aanmaakt (klik hier en plak dit in je wp-config.php).
Sterk wachtwoord
WordPress beveiligen doe je niet alleen door plugins te installeren. WordPress beveiligen valt of staat met een sterk wachtwoord. Een wachtwoord als “qwerty” is gewoon te voorspelbaar. Zorg ook dat je wachtwoord lang genoeg is. Een simpele kansberekening leert ons dat een langer wachtwoord minder makkelijk gekraakt wordt, omdat er met dat aantal tekens nu eenmaal meer combinaties mogelijk zijn (logisch!).
Tip: Je mág in je wachtwoord tegenwoordig spaties gebruiken. Om een lang wachtwoord dus tóch makkelijk te onthouden kun je ook een zin als wachtwoord gebruiken. Zorg dat er ook speciale tekens in voor komen.
Bron: WPLounge.nl