WordPress site tegen hackers beveiligen


Beveiliging van online data is de laatste maanden wel vaker in het nieuws geweest. Door laksheid van online gebruikers kunnen hackers aan gevoelige of vertrouwelijke informatie geraken. Ook je eigen WordPress blog is een mogelijk doelwit voor hackers. Aangezien WordPress een bijzonder populair blogging platform is, is het een uitgelezen doelwit voor hackers die willen profiteren van de zwakheden in de beveiliging van beginnende webmasters.

Een blog die gehackt is kan veel aantrekkelijke content en gevoelige data verliezen. En een lange downtime kan je blog eveneens duur te staan komen. Door je WordPress blog voldoende te beveiligen kan je een hoge service aan je bezoekers blijven garanderen.

Hier vind je alvast 5 tips die je kunnen helpen bij het beveiligen van je blog.

Verwijder de Admin username

Standaard krijgt de webmaster de gebruikersnaam Admin in de backend van WordPress. Vaak is dit voor hackers een teken dat deze sites een mogelijk doelwit kunnen zijn. Heb je Admin als username, dan zijn hackers immers al halfweg, en hoeven ze enkel nog je paswoord te achterhalen. Indien ze ook die gevonden hebben, ligt de weg helemaal open.

Als eerste stap zorgt je dus voor een nieuwe gebruikersnaam in plaats van de oude standaard gebruikersnaam. Dit maakt het al flink wat moeilijker om je blog te hacken.

Kies een sterk paswoord

Ondanks alle waarschuwingen en precedenten van de laatste maanden, blijven vele bloggers nog steeds dezelfde fout maken. Ze kiezen een eenvoudig paswoord, omdat dit ook eenvoudig te onthouden is. Jammer genoeg zijn eenvoudige paswoorden ook makkelijker te kraken. zaklady sportowe fortuna

Het belangrijk dat je een sterk paswoord kiest van minimum 8 karakter, waarbij je afwisselt tussen hoofdletters en kleine letters, tussen cijfers en speciale karakters.

Update steeds naar de laatste WordPress versie

Als gevolg van dreiging en pogingen tot hacken, worden zowel de WordPress software als themes en plugins regelmatig geüpdate. In deze nieuwe versie worden mogelijke veiligheidslekken gedicht, zodat het moelijker wordt voor hackers om toe te slaan.

Update dus steeds naar de nieuwste versie, om je blog zo goed mogelijk te beveiligen. Wanneer een nieuwe versie beschikbaar is, komt dit steeds prominent in beeld bovenaan het scherm.

Neem een back up van je database

Een back up nemen van je database is een belangrijke tactiek om de veiligheid van je blog te verhogen. Het zorgt ervoor dat je content en data ook offline beschikbaar blijven, zodat je in geval van dataverlies niet alles kwijt bent. sts.pl zakłady bukmacherskie

Een back up nemen van je database kan in WordPress heel eenvoudig. płatne typy zakłady sportowe Er bestaan zowel gratis plugins als betalende plugins die je in staat stellen een back up te nemen.

Beperkt het aantal inlogpogingen

In WordPress kan je plugins installeren waarmee je kan instellen hoeveel pogingen een persoon krijgt om in te loggen. Dit beperkt de kansen van een hacker om in te breken in je backend. De Limit Login Attempts plugin is hier een voorbeeld van. Als admin kan je zelf bepalen hoeveel pogingen iemand krijgt om in te loggen.

Verander het beheer adres

Om dit soort problemen bij uw eigen website te voorkomen kunt u een eenvoudige veiligheidsmaatregel nemen om aanvallen op uw eigen WordPress website te voorkomen, op http://wordpress.org/support/topic/changing-wp-admin-url-path vindt u een aantal handige tips waarmee u het standaard wp-admin adres eenvoudig kunt veranderen in een adres naar keuze.